indu_lim_1100

FOLLMANN – en livslång förbindelse

Visserligen visste vi att Follmann hade ovanligt bra lim, men när inte bara kunderna, utan även vi själva blir förvånade över vad deras lim klarar av.  Då förstår vi att det var ett bra val av Plano Flex att sälja och marknadsföra Follmann lim i Sverige!

Follmanns tyska slogan är ”Der Verbindung verbunden” och kan direkt översättas med, en förbunden förbindelse. Det passar kanske inte det svenska språket av idag. Så vi valde ”En livslång förbindelse” som slogan. För det innebär att limfogens hållbarhet går hand i hand med en långvarig kundrelation.

Även om Plano Flex Sweden AB är ett relativt nystartat företag så har vi mer än 20 års erfarenhet av försäljning av lim till den svenska tillverkningsindustrin. Vi upplever att det hela tiden ställs allt högre krav på lim i form av kortare presstider, längre öppentider, högre miljökrav etc. Samtidigt som limfogen ska vara pålitlig även under extrema förhållanden. Follmann lever upp till dessa krav!

Tom. 2002 utvecklade och polymeriserade Follmann dispersioner exklusivt till limtillverkare. 2002 började Follmann tillverka och leverera dispersionslim direkt till trä och möbelindustrin och har sedan dess etablerat sig som en av de ledande inom denna bransch. 2005 var startåret för limleveranser till förpackningsindustrin.

2010 togs Follmanns nybyggda tillverkningsenhet av smältlim i bruk. Enheten betraktas just nu som världens modernaste. Den levererar smältlim till trä och möbelindustrin, förpackningsindustrin samt den grafiska industrin allt enligt kundernas krav.

Välkommen att kontakta oss om ni vill veta mer.

PDF >> Follmann PVAc lim >> Follmann smältlim

PVAc lim

PVAc lim

smältlim

Smältlim

föpackningslim

Förpackningslim

Grafiskt lim

Grafiskt lim