PlanoFlex Sweden AB

”vi vet hur man behandlar trä”

Vi har en samlad erfarenhet av träbearbetning som går tillbaks till 40-talet då firman Carstens AB bildades i Bankeryd. Betoningen av affärsverksamheten låg vid denna tid på agenturer av stora tunga maskiner till den träbearbetande industrin men även av egen kontruktion och montering av bl a de första vals- och sedemera bredbandsputsarna.

I mitten på 60-talet startade Carstens sin egen konverteringsverkstad med tillverkning av slipband och alla andra former av slipverktyg gjorda av och för flexibelt slipmaterial. Huvudleverantör av det flexibla grundmaterialet då var VSM i Hannover.

Fabrikslokal PlanoFlex Sweden AB

Gamla fabrikslokalen i Stornorrfors.

I början på 90-talet flyttades maskinförsäljningen till Carstens systerbolag och Carstens har sedan dess specialiserat sig på och varit en ledande leverantör av insatsvaror till den svenska möbel- och inredningsindustrin.

I oktober 2011 övertogs Carstens konverteringsverksamhet intakt av vårt nybildade företag Plano Flex Sweden AB. Verksamheten inkluderar nu fler leverantörer av bla Starcke och Ka.ef. Våra kunder återfinns inte bara inom trä utan även inom metall, glas och gummi/plast. På golvvårdsidan har företaget utvecklat ett produktsortiment under varumärket Calin.

Vi har hållit till i Stornorrfors utanför Umeå men finns numera i Umeå sedan sommaren 2017.

Comments are closed.